Jeg bør ikke have det sådan her. Jeg skal ikke tænke sådan her. Jeg må ikke føle på denne måde.
Hvad er der galt med mig? Har andre det på samme måde? Jeg duer ikke når det virkelig gælder. Jeg ender altid med at spænde ben for mig selv. Det er efterhånden bare lige meget. Jeg kan lige så godt lade være, jeg skuffer bare mig selv.

Det gør jeg næsten ondt at læse. Det gør ondt fordi man kan mærke hvor hårdt personen bag citatet har det, eller rettere bag tankerne. Men det gør måske ekstra ondt, fordi du kan relatere til det? Fordi du også har det sådan og du også tænker således og har de selvsamme tanker? Det har de fleste mennesker og det er der intet mærkeligt, forkert eller unormalt i. Men det er bare ikke, endnu, en helt anerkendt og forståelig del i samfundet. Både i samfundet men lige så meget hos personen selv. Fordi jeg bør jeg ikke tænke og føle sådan her. Men dette er lige præcis hele grundpræmissen der her slår fejl. Fordi du må nemlig gerne føle dig mindre, træt, sårbar og have et ocean af negative tanker og nervøse trækninger, spændinger og følelser, når du skal præstere eller til noget vigtigt. Sådan er det nemlig at være menneske. Det være sig for dig og mig i det private civile liv, men det er i stigende grad således for de dygtige og hårdtarbejdende danske udøvere i sportens verden.

Mentaltræning

Denne opfattelse sættes til stævne i bogen Kampen Mellem Linjerne. Bogen er skrevet og produceret af mentaltræneren Henrik Hjarsbæk, som deler ud af sine erfaringer, viden og cases fra sportens verden. Alt sammen gennem de sportspsykologiske briller. Bogen begår sig i kategorien hjælp til selvhjælp eller personlig udvikling eller måske endda blot en sportsbog. Bogen omhandler alle facetterne og den kan læses af unge, ældre og pensionerede sportsudøvere, såvel som trænere eller sportsforældre.

Det er muligt allerede nu at få et lille sneak peak ind i bogens tematikker, samt de tilhørende nødvendige øvelser, redskaber og værktøjer fra den mentale værktøjskasse. Du kan blandt andet læse om gode, nemme og anvendelige råd til at håndtere nervøsitet i sport eller præstationen her på HH Mentality’s hjemmeside.

Sportspodcast

Hvis du ikke kan vente med at komme igang med læsningen af bogen og brugen af de mentale øvelser, som selv eliteudøvere og de mange udenlandsk professionelle danskere bruger i deres hver dag og til træning. Så kan du allerede nu gå ind på din favorit podcast udbyder og søge på det mentale forspring. Podcasten det mentale forspring er tiltænkt til dig der ønsker at blive klogere på det mentale område i sportens verden.