Er du på udkig efter egenskabsudviklende babylegetøj i høj kvalitet? Et aktivitetsstativ vil være det helt rigt valg for dig, som ønsker at stimulere og udvikle dit barns motoriske færdigheder samt sanser. Derudover vil det også være gavnende for den travle forælder. Du kan tage en velfortjent og tiltrængt pause fra hverdagens aktiviteter og lade din baby udforske aktivitetsstativet på egen hånd. 

Der er mange fordele ved at have et aktivitetsstativ til din baby. Tiden, der bruges ved et aktivitetsstativ, kan give dig, som forælder, lidt pusterum samtidigt med, at det styrker babyen motoriske evner. Det skaber et trygt og sikkert miljø, hvor babyen uden hjælp fra andre kan gå på opdagelse, samt udvikle sine færdigheder og styrke sine sanser. Miljøet ved et aktivitetsstativ er præget af mulighed for læring og stimulering af babyer. 

Fordele ved valg af aktivitetsstativ 

Der findes mange fordele ved at give dit barn et aktivitetsstativ. Blandt andet bidrager det til en sund og naturlig udvikling af barnets sanser og motorik, når det får muligheden for at registrere lyde, begynde at gribe fat i eller efter ting og blive mere vant til deres hverdagsomgivelser. 

Det kan også let komme dig til gode som forældre. Det vil være en fordel for dig, fordi du kan lade dit barn være på egen hånd og tage en tiltrængt pause fra strabadserne som forælder. Lige præcis her vil aktivitetsstativet egne sig godt. Du kan trygt holde babyen beskæftiget med legetøjet ved stativet. Dette er er noget babyen selvstændigt kan gøre uden din fysiske støtte eller tilstedeværelse. 

Forskellige varianter 

Ligesom der findes aktivitetsstativer, findes der også aktivitetstæpper til babyer. Til tider vil aktivitetstæppet ligge i en billigere prisklasse, da der i modsætning til stativerne ikke medfølger musik og lyd med. Tæpperne kan dog derfor være et godt alternativ til den travle børnefamilie, som ikke har brug for unødig støj i hjemmet. 

Anbefalede aldersgruppe for babyer 

Allerede fra babyerne er 10 uger gamle vil de begynde at udforske deres omgivelser. De bliver mere selvbevidste og derfor vil et simpelt aktivitetstæppe eller –stativ være et oplagt valg. Det behøver ikke være et indviklet stativ, når babyen er så ung. Det er først når de bliver lidt ældre, at de vil være klar til de mere avancerede aktiviteter ved et større stativ såsom lyde og mere bevægelse. Sikkerheden vil altid være i tops ved legestativerne, så babyen trygt kan lege og lære i et trygt miljø.