Black Friday er på ganske få år gået fra at være et relativt ukendt fænomen til at være årets absolut største shoppingdag både i fysiske butikker og i internethandel. Elgiganten var for nogle år siden blandt de første butikker til at indføre black friday i Danmark, og de senere år er mange andre fulgt efter. I denne artikel ser vi lidt nærmere på shoppingdagen black friday 2020.

En festdag for forbrugere hvis man tænker sig om

I takt med at Black Friday, eller som det ofte omtale i Danmark Black Fredag, er blevet så lukrativ en dag for forretningerne – så er der også kommet fokus på, at en del butikker er lige vel kreative i forhold til prissætningen for at få besparelserne til at se ud til at være ekstra gode.

Det betyder, at det er værd at være ekstra opmærksom som forbruger denne. Der findes forskellige måder, hvorpå butikkerne lovligt kan påvirke din opfattelse af tilbuddene. Én måde er at sætte vejledende priser op i en vis periode i forvejen. Herefter kan butikkerne så på Black Fredag sætte varerne på “tilbud” til hvad der tidligere var normalpris, men markeret med, at man eksempelvis sparer 40%.

Vi har to gode måde, hvorpå du kan undgå at falde i denne fælde. Den ene er at finde ud af i god tid, hvilke produkter du kunne være på jagt efter Black Friday. Noter så priserne på varerne, så du kan sammenligne og se om du reelt sparer penge på varen.

Den anden måde er at den danske prissammenligningstjeneste Pricerunner har en funktion, hvor du kan se den historiske udvikling på priser. Når du undersøger et produkt kan du her se en graf over prisudviklingen hos en given forhandler.

Black Fredag i danske byer

Der er stor forskel på hvor meget Black friday fylder i enkelte byer. Alle de større byer har mange butikker, og det kan give stor konkurrence på at tilbyde de billigste priser. Du kan med fordel holde dig orienteret på lokale hjemmesider omkring butikkernes åbningstider i forskellige danske byer på Black Friday. Rigtigt mange butikker har udvidet åbningstider på dage som denne.

Byerne har ofte en informationshjemmeside, og især storcentrene har ofte sin egen hjemmeside, hvor du kan finde de enkelte butikkers åbningstider. Her er et par eksempler på, hvordan du kan søge på Google for at finde butikkers åbningstider på Black Friday.

 • Åbningstider København black friday
 • Åbningstider i Aarhus black friday
 • Åbningstider Aalborg Storenter black friday
 • Åbningstider Odense Black Friday

Derudover er der også i forhold til de enkelte butikker. Især eletronikgiganter som Power og Elgiganten konkurrerer voldsomt på pris black fredag, og mon ikke også de kan ende med at presse hinanden på åbningstider.

Hvornår er det Black Friday 2020 og fremefter

Hvis du er i tvivl om, hvornår det er black friday, så har vi samlet en oversigt her over Black fredag 2020 og en række år frem i tiden. Så kan du altid vende tilbage til denne side, når tiden nærmer sig:

 • Black Friday 2020 er fredag d. 27. november 2020.
 • Black Friday 2021 er fredag d. 26. november 2021.
 • Black Friday 2022 er fredag d. 25. november 2022.
 • Black Friday 2023 er fredag d. 24. november 2023.
 • Black Friday 2024 er fredag d. 29. november 2024.
 • Black Friday 2025 er fredag d. 28. november 2025.
 • Black Friday 2026 er fredag d. 27. november 2026.
 • Black Friday 2027 er fredag d. 26. november 2027.
 • Black Friday 2028 er fredag d. 24. november 2028.
 • Black Friday 2029 er fredag d. 23. november 2028.

Tilbud i de store supermakeder

Næsten alle større butikker fejrer i én eller anden grad Black Friday. Nogle såsom Bilka har endda de seneste par år udvidet til Black November. Andre holder Black Week eller Black Weekend, så man kan egentlig med fordel holde øjnene åbne efter de gode tilbud hele november. I år faldt Black Weekend endda også sammen med 1. december. På den måde røg vi helt ind i julehandelen før det for alvor var overstået.

Vi har nævnt black friday i Power og Elgiganten, men du kan også finde billige møbler i Ilva og Jysk, hvorimod en gigant som Ikea faktisk har valgt at holde sig helt ude af Black Friday racet.

Husk at holde øje med priserne op til eller hold dig orienteret på Pricerunner, så du undgår at blive vildledt.