Igennem de senest år, har den gennemsnitlige dansker fået flere penge mellem hænderne. For boligejere, har det gjort at de har fået et større økonomisk råderum og dermed råd, til at renovere deres hjem, eller til at få lavet en tilbygning af den ene eller anden slags. De er forskel på de forskellige byggeprojekter, som danske boligejere vælger at udføre, men de har dog det tilfælles, at det i de fleste tilfælde drejer sig om en størrelse der gør, at det kræver at man hyrer professionelle håndværkere eller entreprenørfirmaer. Hvis man ikke har erfaring med dette og samtidig har hørt dårligt om branchen, kan det være svært at vide hvor man skal starte og hvad man skal være opmærksom på. Byggearbejde kan sagtens udføres selv, men bør undgås, da man hurtigt kan komme til at gøre mere skade end gavn og i værste fald, at man selv kommer til skade. I denne artikel får du derfor en lille guide til, hvordan du indhenter tilbud på dit byggeprojekt.

Hvad skal man være opmærksom på?

Når det kommer til et byggeprojekt, så er der mange forskellige ting som man skal være opmærksom på. Først og fremmest skal man sætte sig ind i lokalplanen, samt indhente alle de nødvendige tilladelser der kræves, for at man kan komme i gang. Der findes mange forskellige love, regler og regulationer, som alle kan være med til at sætte en stoppe for byggeriet, hvis man ikke har styr på dem. I værste tilfælde kan det betyde at man er nødt til at rive hele projektet ned igen. Herudover skal man sætte sig ind i og have styr på forsikringer. Hvis man ikke har en byggeforsikring, så er det også nødvendigt at indhente forsikringstilbud.

Hvordan finder man det rette firma?

Hvis man ikke selv har evnerne til at gennemføre sit projekt, så skal man have fundet et håndværker- eller entreprenørfirma, som kan bygge det for dig. Her er der også nogle forskellige ting man skal være opmærksom på. Det vigtigste er firmaets ry og renomme. Det kan man undersøge nærmere, ved at finde frem til og tale med, forskellige tidligere kunder, som kan dele deres oplevelser med dig. I mange tilfælde kan man også læse anmeldelser af de forskellige firmaer, forskellige steder på internettet. Det er vigtigt at man finder et respekteret firma, som er kendt for at levere til tiden og samtidig til de priser som de lover.

Sådan indhenter du byggetilbud

Har du fundet frem til det rette firma, så skal du bede dem om at give dig et tilbud på projektet. Det samme gælder hvis du har fundet flere forskellige firmaer. Bed dem alle sammen om at give dit et tilbud, sådan så du har noget at sammenligne med. Du kan også benytte dig af en hjemmeside som byggearbejde.dk, hvor du kan indhente tre gratis tilbud på dit projekt. Herefter kan du så vælge at gå med et af tilbuddene eller prøver at forhandle dig frem til et bedre tilbud. Det gode ved denne metode er, at det er uforpligtende.