En rustik gangsti kan pynte op enhver have. Hvordan opnår man bedst det resultat man ønsker, og hvilke materialer er det der egentlig egner sig godt til en rustik gangsti? Det kan du læse mere om og blive lidt klogere på her.

Det rustikke look er i vinden

Der er trender i haver og udeområder, på samme måde som med alle andre ting. Derfor går det i bølger, hvad som er populært og hvad der ikke er det. Længe har vi dyrket et lidt moderne, minimalistisk look når der kommer til haver og udeområder, men det er i stor grad i ferd med at ændre sig. Nu er det nemlig sådan, at vi gerne vil tilbage til et lidt rustikt look. den typiske engelske havestil, er meget i vinden lige nu, og dermed er der også rustikke elementer du kan inkorporere i din have.

En lilel gangsti er meget romantisk, og giver det helt rigtige mood i din have. Du ser det hele tiden på populære inspirationsmedier som Pinterest og Instagram, men er det noget man kan lægge selv? Og hvordan får man det til at se rustikt ud på den helt rigtige måde? Ordet rustik indebærer jo en vis grad af planlagt tilfældighed, det er jo ikke sådan, at man vil at det skal se rodet ud. Det skal se rodet ud på den helt rigtige måde, derfor er det rustikke look også en vis balancegang som man skal følge, hvis man vil at det skal blive som man gerne vil have det.

Her kan du læse, hvilke materialer du skal vælge når du skal lægge den perfekte, rustikke gangsti. Hvilket materiale du vælger, har nemlig meget at sige, for at skabe det helt rigtige udtryk.

Granitskærver eller pigsten til rustik gangsti

Der findes flere materialer der egner sig som belægningssten til en smuk gangsti i din have. Der er forskel på udseende og kvalitet, der afgør, hvilket look det materiale du har valgt giver. Hvis du vil have det helt rigtige rustikke look, skal du vælge en type belægningssten som er lidt varm i farven og der hver sten har sit egne unikke look. Det finder du for eksempel med granitskærver og pigsten, som begge er populære belægningsten til rustikke gangstier og også til indkørsler.

Gangsti med granitskærver giver et meget smukt, rustikt udtryk. Grantiskærver er smukke natursten som giver et naturlig udtryk, som om stien altid har været der. Når du skal lægge granitskræver, skal du være bevidst på at lægge et tykt lag, så du forhindrer ukrudt i at komme op. Det kan man også forhindre med et tykt lag sand mellem dugen og granistskærverne.

Pigstens belægning er også en smuk belægningssten til en rustik gangsti. Dette er en smuk natursten som skaber unikke mønstre, og er afrundede og giver en blød form. Dette er en sten som fåes i alle naturens farver, og i lighed med granitskærver, kan man købe dem blandet. Det vil sige, at din havesti ikke får et ensartet udtryk, men bliver unik og rustik på en helt særlig måde.