Et nyt tag kan være en stor investering, og det er en god ide at få kortlagt, om der sal laves nogle reparationer eller udbedringer på dit tag. Her kan du læse mere om, hvornår dit tag bør få et eftersyn.

Pas godt på dit tag

Der er god grund til at passe godt på sit tag. Tage er stort set lavet for at holde i generationer, på samme måde som huse er. Det er derfor ingen grund til at skifte taget ud i tide og utide, men der er nogle faktorer der gør at dette kan være nødvendigt. Hvis du skal lave store ombygninger på din bolig, er det vigtigt, at taget følger med. Der er mange typer renovationer, man kan lave på et tag. Det kan være, at du skal have et nyt undertag, at der skal anlægges en ny gangbro på loftet, at gamle skorstene skal fjernes eller at der skal udbedres en lækage, eller anlæg til vandlækage. Dette kan nemlig skabe skader i din bolig, der er meget værre end at udbedre en skade i taget. Fugtskader som råde og skimmelsvamp, kan være svært ødelæggende for både konstruktion og indeklima i din bolig.

Derfor er det en god ide at få et tageftersyn, så man kan afgøre om der er problemer der skal udbedres med dit tag. Jydsk Tagteknik tilbyder gratis tagtjek, så du kan finde ud af, hvad dit tag har brug for. Hvis du oplever løse tagsten, at der er problemer med undertaget eller vandlækage, så er der helt klart tid til et tageftersyn. Hvis der er flere år siden sidst og du bor i en bolig der er mere end 30 år gammel, så er et tagtjek ingen dum ide.

Skal du have nyt tag?

Hvis du skal have nyt tag, så er det en god ide at gå ud fra hvad slags bolig du har, og hvad der vil passe til. dit budget er selvfølgelig også en faktor, og om du vil investere i en tagtype, som naturskifer, der er kostbar, men som kan holde i mere end 100 år. DEr findes tage i alle prisklasser i alt fra ståltag til teglstenstag, og det er lige så vigtigt at finde noget der passer til lige præcis din bolig, som at finde noget der kan holde i lang tid. Danske, klassiske parcelhuse, passer for eksempel meget godt til betonstentage, der minder om teglstenstage, men er lidt rimeligere.

Uanset om dit tag har brug for udbedringer eller skal udskiftes helt, så er det en god ide at få et tageftersyn, så du kan kortlægge eventuelle problemer, inden de bliver for dyre at løse. Der er intet at tabe på et gratis tagtjek af din bolig.