Der er blevet meget større fokus på sikker sex de seneste år, men hvad indebærer egentlig det? Sikker sex handler ikke kun om, at man er åben med sin partner, men der er lige nogle fysiske ting, man skal have styr på. Det kan du læse mere om og blive lidt klogere på her.

Vi bliver mere sexpositive

Vi lever i et samfund, der takket være den digitale udvikling, har mulighed for at bringe en masse information ud til mennesker, uden at man skal tale direkte til dem. Det gør internet den perfekte kilde for information om sex, problemet er bare, at der er rigtig. meget fake news derude, når det kommer til sex. Det er dog heldigvis muligt, at finde god information, men man skal vide hvor man skal lede henne. Faktum er dog, at siden vi bliver udsat for mere snak om sex og mere åbenhed omkring sex generelt, så bliver vi mere sexpositive. Det vil simpelthen bare sige, at det er blevet meget mindre tabu at tale om sex, og der er langt mere åbenhed omkring forskellige seksualiteter og praksisser i medierne nu, end det var for kun få år siden.

Hvad er sikker sex?

Problemerne opstår, når vi ikke ved hvad sikker sex er. De fleste unge i dag, ved meget om samtykke i forbindelse med sex, og der er meget fokus på ligeværdighed, når der kommer til sensuel praksis blandt unge. Det er sværere med sikker sex. Sikker sex, handler simpelthen om at man beskytter sig tilstrækkeligt, både mod seksuelt overførbare sygdomme og mod uønsket graviditet. Det sidste findes der flere løsninger mod, men at kunne beskytte sig godt nok mod seksuelt overførbare sygdomme, kræver kondomer.

Kondomer har fået et ufortjent dårligt rygte når det kommer til sex, fordi det skaber en pause mellem initiativet til sex og før penetrerende samleje kan indledes. Derfor er der mange unge, og ældre også for den sags skyld, der heller vil være foruden. Problemet er bare, at sikker sex rent faktisk kun kan udføres med kondomer. Når du har været i byen og skaffet dig et one night stand, burde det derfor blive en vane at hive kondomet frem, i stedet for at lade det stå til. Det er meget bedre, at insistere på at bruge det, end at være bekymret for, om nu man har fået noget efter. Det er nemlig langt mere ubehageligt, og en del seksuelt overførbare sygdomme, har symptomer som du bestemt ikke vil have.

Hvis man ikke insisterer på sikker sex, risikerer man også at problemet vokser. Man ved sjældent hvor og med hvem den man går i seng med har været inden, og da kan det være fint med en ekstra sikkerhed i kondomer. Det er heller ikke længere sådan, at kondomer er ødelæggende for oplevelsen i sig selv. Der findes kondomer på markedet nu, der gør at man knapt mærker forskel på med og uden. Mænd og drenge, skal gøre en ekstra lille indsats på, at insistere på sikker sex og have kondomer med sig, så pigen eller den man har sex med, ikke bliver sat i en akavet situation.