Der findes næsten ikke noget mere afstressende end en god ferie – dog kan ferien i sig selv godt skabe en del stress, hvis den ender med at koste flere penge, end man lige havde regnet med. Dette er selvfølgelig langt fra optimalt, da man bør kunne nyde sin ferie uden at stresse over økonomien. 

For at hjælpe dig med at opnå en afstressende ferie, så får du her 4 nemme råd til, hvordan du sparer penge på din ferie – både når du booker, og imens du er afsted på ferien. 

1. Slet dine digitale spor 

I denne moderne verden booker langt de fleste mennesker deres ferier på nettet, hvilket i mange tilfælde også gør det muligt at finde en masse gode tilbud. Dog efterlader du digitale spor hver gang, du klikker rundt på nettet. Disse digitale spor kan firmaer godt finde på at udnytte til at sælge dig dyrere rejser. 

Dette fænomen kaldes prisdiskrimination, og det går ganske enkelt ud på, at firmaerne bruger f.eks. cookies til at se, hvor mange gange du er inde og kigge på en rejse – et tegn som viser, at du er interesseret, hvormed de hæver prisen. 

Du kan dog undgå prisdiskrimination, hvis du sletter eller blokere cookies regelmæssigt, eller hvis du søger på rejser ved at bruge en inkognitofane, som netop ikke gemmer din søgehistorik. 

2. Book din rejse, når vejret er godt

Vi danskere rejser meget om sommeren – ofte fordi den danske sommer ikke altid er ensbetydende med varme og godt vejr. Engang imellem viser sommeren sig dog fra sin bedste side, hvilket er det tidspunkt du skal slå til, hvis du vil spare penge på din rejse. 

Når det danske vejr er godt, så er der nemlig færre mennesker, som vælger at rejse, hvormed priserne på rejserne bliver billigere. Brug også en service som Rejsetilbud.dk til at finde afbudsrejser.

3. Book oplevelser online

Hvis du gerne vil ud på forskellige ture eller besøge nogle bestemte attraktioner, så kan det være en rigtig god ide at undersøge, om du kan booke turene online – også selvom du allerede er ankommet til din feriedestination. Ofte kan du nemlig få mængderabat, hvis du booker flere oplevelser på én gang. 

I andre tilfælde kan du spare penge, fordi du booker oplevelsen i god tid. Der er dog også andre fordele, såsom at du potentielt kan booke tider, sådan at du undgår at stå så længe i kø. 

4. Husk at bestille det blå sygesikringskort 

Selvom man er på ferie, så kan uheldet godt være ude. Hvis du ender i den uheldige situation, at du kommer til skade, så er det vigtigt, at du har husket at bestille den blå sygesikringskort inden ferien. Dette kort sørger nemlig for, at du kan blive behandlet på lige fod med beboerne i landet. Derudover så sørger kortet også for, at du kan få forsikringen til at dække dine udgifter på hospitalet. Hvis du ikke har det blå sygesikringskort, så kan du nemlig risikere, at du kommer til at stå for hele regningen selv, hvilket sagtens kan gå hen og blive dyrere end selve rejsen.