Madprogrammer på tv eller opskrifter fra kogebøgerne belærer os hvordan mad skal være super, super fancy med 200 ingredienser, kød vendt i en sovs ingen kan udtale, igen brygget på produkter man ikke har råd til og når man står tilbage og forestiller sig hverdagsmad som enten skal være kedeligt, farveløst og til at betale, eller også skal det være storslået, tidskrævende og dyrt. Sådan føles det måske, men sådan behøver det ikke det at være.
God planlægning og struktur
En måde at sørge for at man kan få god mad måneden igennem på, er gennem noget så simpelt som planlægning og tilrettelægning af ugernes menuer. På den måde når du finder nogle af store tilbud med 1 kg hakket oksekød, flere kilo tunge poser med kyllingekød og for den sags skyld andre lækre råvarer, så kan du opsætte menuer, der både hjælper dig til at undgå madspild, samtidig med at du med et enkelt indkøb kan mætte maven flere døgn frem.
Muligvis kan indkøbssedlen og kvitteringen til sidst komme til at se stor ud og med høje tal på bundlinjen – særligt hvis du er typen der plejer at handle hver dag – men du skal huske at dine indkøb pludselig dækker et større budget med en større planlægning, og kigger du på daglige udgifter sidst på måneden, så vil du opdaget at det allerede er mindre end hvad det var engang, og ved at kontrollere udgift vil du opdage at du har lavet god, billig mad måneden igennem uden rigtigt at sænke dine standarder.
Store portioner fordelt til flere dage
Imens nogle kan finde ud af at lave forskellige retter ud af de samme råvarer, så er det ikke alle der besidder den form for kreativitet. Skal man her ønske at leve billigt og stadig effektivt, så kan man tage den lidt simple og dovne metode som stadig smider mad på bordet alle dage i måneden.
Her kan man vælge alt fra store skåle med forskellige former for salat, gryder med suppe, ildfaste fade med gode pastaretter som lasagne, spaghetti kødsovs og andet lækkert, som til sidst kan opdeles i små beholdere og ind i køleskabet. Her laver man ikke mad så ofte, da man ugentligt blot opvarmer retter fra denne ene dag. Det svarer til at købe fryse- og færdigretter, men med det hjemmelavede touch er det både mere lækkert, og prismæssigt vil du også få mere ud af det; altså stadig leve billigt, men godt.