Nu varer det ikke længe før vinterferien banker på døren og mange børnefamilier holder ferie i Danmark. Og derfor skal tiden udfyldes med gode, sjove og hyggelige aktiviteter for hele familien. Læs med her og bliv inspirereret til hyggelige stunder sammen med børnene.

Uanset om kalenderen skriver vinterferie, efterårsferie eller en af de små korte helligdagsferier, så kan det være hyggeligt at lave noget kreativt sammen med ungerne. Men nogle gange kan det være svært at hitte på, hvad man skal give sig i kast med. Lad os nærmere på, hvad I som familie kan få tiden til at gå med, når ferien banker på døren:

  • Gå ud i naturen og saml grene, kastanjer, kogler, mos og sten. Når i kommer hjem kan i blandt andet lave kastanjedyr af kastanjerne, fine dekorationer eller male stenene i flotte friske farver og tage dem næste gang i går tur, så andre kan få glæde af dem på deres gåtur.
  • Spil brætspil. Det er hyggeligt at spille gode gammeldags spil, så som Ludo, Matador eller skak.
  • Bag boller og kager. Det er ikke altid, at tiden er til det i hverdagen. Derfor kan det være ekstra hyggeligt at bage fastelavnsboller eller kanelsnegle.

Det er for det meste kun fantasien, som sætter grænser for, hvad I som familie kan lave af kreative ting, når I er sammen. Hvis I mere er til udelivet, så kan det være sjovt at lave bål, snitte i grene eller sove i shelter – eller tage på gode og spændende vandreture, hvor man rigtig mærker historiens vingesus. Husk at der skal være plads til alles ønsker i ferien – og at det derfor kan være en god idé at mikse et program, så alle i familien føler, at de er med på råd.

Tag på eventyr

Det kan også være, at I en enkelt dag skulle hoppe på toget eller i bilen og kører ud på en spændende en-dagstur. Det kan være, at I længe har ønsket at opleve et spændende museum eller gå en lang tur i skoven. Det behøver ikke altid at være en tur, hvor hale familien skal besøge en forlystelsespark eller man skal booke et sommerhus. De små ture er mindst lige så sjove og gode. Nogle gange er de faktisk mere overkommelige end, hvis man skal pakke hele bilen og være væk i flere dage. Til sidst er det vist bare at sige god ferie alle sammen.