De færreste vil være afvisende overfor muligheden for at blive klogere. Mange mennesker beskæftiger sig på daglig basis med forskellige ting, som har det til formål at gøre dem klogere. Det kan eksempelvis være børn og unge på forskellige skoler samt ungdoms- og videregående uddannelser, og derudover voksne, som efteruddanner sig gennem forskellige kurser.

Måske er du et sted i livet, hvor ingen af disse oplistede scenarier giver mening eller er en mulighed på det pågældende tidspunkt, men ønsker stadigvæk at holde dit hoved skarpt. Heldigvis er der rig mulighed for holde de små grå ved lige gennem underholdende spil og E-læring – det behøves altså ikke være kedeligt at holde hovedet skarpt.

Online kabaler

Ved at lægge kabaler i forskellige former får du mulighed for at bruge hovedet på en sjov og anderledes måde. Når du lægger en kabale, skal du danne dig et overblik og løse kabalen bedst muligt. Dette kræver en smule ”hjernegymnastik”, og sværhedsgraden afgøres af hvilken form for kabale, du vælger at lægge.

Syvkabale er et klassisk eksempel på en kabale, de fleste kender og finder underholdende. I disse tider er det både muligt at spille med fysiske kort og på internettet, som udvider dine muligheder og gør det nemt for dig at lægge en kabale. Når du har lagt tilpas mange syvkabaler og fået det under huden, kan du begynde at hæve temponet for derved hele tiden at udfordre dig selv og din hjerne.  

Sudoku på nettet

Vil du hellere bruge din tid på at beskæftige dig med tal og logik, og handler du ud fra, at en sudoku hjælper dig til at holde hovedet skarpt, er dette også en god vej at gå. Sudoku findes i mange forskellige sværhedsgrader, og du må derfor ikke lade sig skræmme, hvis du er nybegynder, men ønsker at løse en sudoku.

En sudoku er inddelt i et kvadret med 9 felter, som er inddelt i yderligere 9 felter. Du løser en sudoku ved at fylde de 81 felter med tal. I hvert enkelt lille kvadret skal du skrive tallene 1 til 9, og ingen tal må gentages. Det samme gælder for tallene i vandret og lodret retning. Et spil sudoko kræver altså, at du bruger din logiske sans og har et overblik over de mange felter. I takt med du bliver bedre til sudoku, bør du også hæve niveauet for sikre, at du bliver udfordret tilstrækkeligt.