Gulvlamper kommer i mange forskellige varianter. Nogle er yderst æstetiske, mens nogle fokuserer mere på hvilket lys de giver – andre har det hele. Gulvlamper fås også i mange forskellige prisklasser. Herunder kan du læse vores tips, som hjælper med at finde den rette gulvlampe for dig.

Hvilken lampe passer til din stil?

Inden du vælger din kommende gulvlampe, skal du have med i betragtningen, at den helst skal passe ind i stuen, rent stilistisk. Hvad farve er møblerne, billederne og væggene det rum hvor gulvlampen skal stå? Bærer dit hjem præg af mange forskellige småting og detaljer i f.eks. vindueskarme og på reoler, eller er det mere simpelt og minimalistisk. Hvis du har rå naturmaterialer i stuen, kunne en gulvlampe med træben være en mulighed. Har farverige malerier på væggene kan en gulvlampe i en sjov farve som f.eks. rød eller grøn være en mulighed.

Gulvlampe som læselampe

Hvis du skal bruge din kommende gulvlampe som læselampe, eksempelvis i sofahjørnet, er der flere ting du skal være opmærksom på. Først og fremmest er det en stor fordel at lampen skal kunne vippes, så du kan dreje skærmen i retning af din bog, dit blad eller dit strikkegrej. Det er unaturligt altid at sidde i den samme position, så derfor at det vigtigt at du skal kunne justere dit lys, når du rykker dig i stolen eller på sofaen. Derudover bør du også kigge efter en lampe med direkte lys, da det gerne skal være kraftige end en gulvlampe der bare skal fungere som hyggebelysning.

Gulvlampe som hyggebelysning

Hvis du søger en gulvlampe, hvor det ikke er vigtigt at skulle kunne bruge den til læsning, har du lidt mere frie tøjler når det kommer til lampens design. Hvor læselampen sætter nogle begrænsninger, da den skal give et funktionelt lys, kan du her vælge præcist hvilken lampe der passer ind i netop dit hjem. Et populært valg i øjeblikket er en lampe hvor pæren sidder frit. På den måde kan du vælge en flot LED dekorationspære, som virkelig skaber en hyggelig stemning i hjemmet. Et andet alternativ er en gulvlampe hvor lyset kan dæmpes. På den måde kan du både bruge lampen til generel rumbelysning, men kan skrue ned, når du bare har brug for lidt hyggeligt, afdæmpet baggrundslys.  

Til slut er rådet herfra at dit valg af gulvlampe skal gå hånd i hånd, med den slags belysning du har brug for. Hvis du har brug for en lampe til når du strikker eller læser, skal du vælge en lampe der er praktisk nok til at dette er en mulighed. Skal den derimod bare give et hyggeligt lys, har du lidt flere valgmuligheder. Du kan altid sætte en varm og hyggelig LED-pærer i lampen, som skaber et hyggeligt lys.