En Labradoodle er en krydsning mellem en Labrador Retriever og en puddel. Labradoodlen blev oprindeligt avlet i Australien i 1980’erne i et forsøg på at skabe en allergivenlig førerhund til folk med allergi over for hundehår. Labradoodlen blev hurtigt populær som familiedyr takket være dens venlige temperament og pels, der ikke skider så meget. I de seneste år er labradoodlen blevet en af de mest populære hunderacer i Storbritannien, hvilket til dels skyldes den stigende popularitet af designhunde. Nogle kritikere hævder dog, at Labradoodle ikke er andet end en blandingshund, og at der ikke er nogen grund til at betale overpris for en blandingshund, når der findes så mange vidunderlige hunde. Uanset om du ser Labradoodle som en unik race eller blot en blandingshund, er der ingen tvivl om, at denne charmerende krydsning er gået hen og blevet en af de mest populære racer herhjemme. Leder du efter en Labradoodle, så læs med i denne artikel.

Hvorfor er Labradoodle så populær herhjemme?

Labradoodles er intelligente og lette at opdrage, hvilket har været med til at gøre dem til en af de mest populære hunderacer herhjemme. I de seneste år er Labradoodles popularitet eksploderet, og mange mennesker vælger nu at købe eller adoptere disse sjove og elskelige hunde. Takket være deres muntre humør og energiniveau er Labradoodles blevet en stor favorit blandt hundeelskere i hele landet. Så hvis du leder efter en pelset ven, der vil bringe sjov og latter ind i dit liv, er en Labradoodle måske den perfekte hund for dig. Det vil i hvert fald være værd at overveje, da det er en hund som er kendt for at sprede glæde.

Hvordan finder man en Labradoodle hvalp?

Der er en række ting, du skal overveje, når du leder efter en opdrætter eller avler af Labradoodle hvalpe. Først og fremmest er det vigtigt at sikre sig, at vedkommende har erfaring og er i stand til at levere en sund hvalp, som er blevet behandlet godt. Det er en god idé at sikre sig at vedkommende kan dokumentere hvalpens baggrund, enten i form af en stamtavle eller anden form for dokumentation. Sidst men ikke mindst, skal man også sørge for at tjekke, at hvalpen har fået alle nødvendige vaccinationer og kure. Ved at have fokus på alle disse faktorer, øger man også chancerne for at få en sund og rask Labradoodle hvalp.

Hvad koster en Labradoodle hvalp?

Priserne på hvalpe kan variere meget, fra avler til avler. Det skyldes en kombination af flere ting. Det kan for eksempel have noget med hvalpens stamtavle at gøre. Hvis den kommer fra en ”fin” baggrund, vil dette naturligt skubbe prisen i vejret. Derudover kan det også have noget at gøre med måden den er opdrættet på. Som udgangspunkt skal man dog regne med, at gennemsnitsprisen på en Labradoodle hvalp, er nogenlunde den samme, som med de flest andre hundehvalpe. En hvalp på 8 uger, koster typisk et sted mellem 8000-15.000 kroner. Hvis dette lyder acceptabelt, så er der blot tilbage at sige: køb en Labradoodle.