Kenneth Egebjerg Rasmussen ejer rejsebureauet Vietnam Rejser i Hoi An, Vietnam. Han kan ikke genkende mediehistorien om, at danskere bliver diskrimeret i Vietnam under coronakrisen. Tværtimod bliver europæerne forkælet i det store land, hvor corona bliver taget meget alvorligt trods minimal smitterisiko.

Stærkt fællesskab holder vietnameserne oppe

Da Kenneth Egebjerg Rasmussen rejste til Vietnam første gang, anede han ikke, at drømmerejsen ville ændre hans liv for altid. Men han var klar til eventyr og sagde straks ja, da ejeren af et rejsebureau spurgte, om han ville drive bureauet sammen med hende.

Senere har danskeren selv stiftet rejsebureauet Vietnam Rejser. Han har også fået en vietnamesisk kone og to små børn, og sammen bor familien i Hoi An.

Det er normalt en populær turistby med strand og et stort marked, der myldrer af liv.

Lige nu bliver de fleste turister hjemme på grund af corona. Men Kenneth Egebjerg Rasmussens erfaring er, at europæere i landet bliver behandlet godt:

”Ja, jeg føler mig forkælet og godt behandlet af vietnameserne. Der er et stærkt fællesskab her i byen, hvor folk hjælper hinanden. Min familie og jeg bor helt lokalt med fritløbende høns og køer i forhaven. Vi har dagligt besøg af naboernes 5-8 børn, der kommer og leger med vores den ældste. De lokale, vi kommer i snak med, spørger, hvordan vi klarer os, fordi vi har et rejsebureau. Naboerne kommer forbi med æbler, bær og andre sager. Folk hjælper hinanden her. Vi har også fået passet vores søn nogle timer hos en af naboerne, fordi vi skulle arbejde. Andre kan se, vi har hænderne fulde med 2 små børn, så de spørger, om vi skal have noget med fra markedet,” fortæller han.

Vietnameserne savner turisterne

Selvom Vietnam har 95,54 mio. indbyggere, er risikoen for smitte minimal, da der kun er få hundrede bekræftede coronatilfælde i det store land.

Men alligevel tager vietnameserne myndighedernes anvisninger meget alvorligt.

Derfor blev nogle af turistbureauets gæster afvist, da de ville handle i det lokale supermarked uden maske.

”Loven kræver, at man har maske på lige nu. Men personalet fortalte dem med kropssprog, hvorfor de ikke kunne handle uden maske. Det var selvfølgelig lidt ærgerligt, men alle tog det pænt,” forklarer han.

Han glæder sig til, at turisterne vender tilbage, og det gør vietnameserne bestemt også, siger han.

”Det er klart, vi glæder os alle sammen til at se dem. Mange vietnamesere arbejder jo i turistbranchen. Turisterne er vigtige for byen. Vi skal selvfølgelig gerne tjene penge. Men vi savner altså også det liv, som der er, når alle butikker er lukket op, og byen er fuld af gæster.”

Drømmer du om en rejse til Vietnam?

Vietnam Rejser tilbyder rejser til dig, som vil opleve det virkelige Vietnam.