Annonce

Har du på fornemmelsen, at du har udfordringer med pengespil? Men er du ikke helt sikker på, hvornår du kan og bør opsøge hjælp? Så får du mere hjælp med på vejen i denne artikel. 

Ved at forholde dig til de spørgsmål, du finder herunder, kan du få en bedre indikation af, hvordan netop din spilletrang ser ud. Det er dog vigtigt at understrege, at du altid er velkommen til at kontakte en psykolog, og at du også altid bør vende dine spilleudfordringer med en psykolog. Når det er sagt, så kan nedenstående spørgsmål måske hjælpe dig med at forholde dig mere objektivt til netop din situation. 

Forhold dig gerne til disse spørgsmål ift. din spilletrang

  • Hvis du selv skal beskrive din situation, er du så stærkt optaget af pengespil, og generelt at anskaffe dig penge, som kan bruges til at spille for?
  • Forsøger du dig med at spille for en større sum penge, når du gerne vil øge spændingen ved at spille? 
  • Er det ikke lykkes dig at moderere dit spil, selvom du flere gange har forsøgt at ændre på dine spillevaner? 
  • Når du forsøger at begrænse dit spil, er det så forbundet med f.eks. irritation eller rastløshed?
  • Forsøger du at håndtere udfordringer i dit liv gennem pengespil? 
  • Befinder du dig i et spillemønster, hvor du altid forsøger at vinde penge tilbage, som du tidligere har tabt? 
  • Når pengespil kommer på banen overfor familie og venner, har du så en tendens til at lyve omkring, hvor meget du reelt spiller? 
  • Har enten dine familierelationer, din uddannelse eller dit job være i fare pga. dit pengespil?
  • Er dine spillevaner koblet op på, at du kan låne penge af venner eller familie at spille for? Eller er du afhængig af, at de kan finansiere en spillegæld, du har opbygget? 

Hvis du efter at have svaret på spørgsmålene, kan sige ja til fire eller flere, så kan det være en indikation på ludomani. Hvis du omvendt kan svare ja til enten to eller tre af spørgsmålene, så kan det indikere, at du har spilleproblemer. I begge tilfælde kan du med fordel tage fat i en psykolog, som arbejder med ludomani og ludomani behandling. Så kan du helt sikkert få lige den hjælp, du har brug for. 

Når du starter i ludomani behandling, så vil du altid få et forløb, som er skræddersyet til netop dig. På den måde kan du også være sikker på, at du får så effektiv hjælp som muligt, da alle mennesker kommer med forskellige oplevelser, erfaringer og måder at håndtere udfordringer på, selvom de kan stå i situationer, som minder om hinanden.