Bichon Havanais er en lille, legesyg hund, som de fleste mennesker bare ikke kan stå for. De er kendt for deres hvide, fluffy pels og deres venlige personlighed. Bichon Havanais er også hypoallergen, hvilket betyder, at de er mindre tilbøjelige til at forårsage allergiske reaktioner hos mennesker. Derudover fælder de ikke meget, så de anses ofte for at være en race med lavt vedligeholdelsesbehov. Bichon Havanais er både intelligente og nemme at træne, hvilket gør dem til gode kæledyr for familier. De nyder at være sammen med mennesker og andre hunde, og de er generelt meget nemme at være sammen med. Hvis du er på udkig efter en hunderace, som de fleste mennesker vil elske, er Bichon Havanais et godt valg. I denne artikel kan du finde ud mere om racen, samt hvordan man skal agere, hvis man er interesseret at i at finde og købe en hvalp. Så hvis det er din første hundehvalp eller du ikke ved hvor du skal starte, så læs med her.

En hund der ikke er som de andre

Bichon Havanais er en lille hunderace, der adskiller sig fra andre racer ved sin krøllede hvide pels og høje hale. Racen stammer fra Cuba, og man mener, at den er en krydsning mellem Bichon Frise og Havanais. Bichon Havanais er kendt for at være kærlig og legesyg, og de er fremragende som selskabshunde. De er også relativt nemme at træne, og de kræver ikke meget motion. Deres lange pels kræver dog regelmæssig børstning, og de er ikke velegnede til hjem med allergier. Alt i alt er Bichon Havanais en unik race, der er en god tilføjelse til enhver familie, par i alle aldre, eller enlige og singler, som savner selskab i deres hverdag.

Dette skal du vide inden du køber en hvalp

Bichon Havanais er en menneskeorienteret race, der elsker at være i selskab med sine mennesker. Hvis du arbejder mange timer eller ofte er væk hjemmefra, er dette måske ikke den rigtige race for dig. Bichon Havanais kræver også regelmæssig pleje, herunder regelmæssig børstning og professionel klipning med nogle måneders mellemrum. Selv om de ikke kræver den store pleje, udover hvad der er normalt for hunde, bør man stadig være opmærksom på, at racen har nogle specifikke behov, for at have det godt.

Når du skal købe din hvalp

Når du køber en Bichon Havanais hvalp, skal du sørge for at finde en anerkendt og dygtig opdrætter, som kan give dig informationer om forældrene, gerne med en stamtavle hvis dette er muligt. Ellers skal man sikre sig at hvalpen har det godt og er i en god sundhedsmæssig tilstand, ligesom man skal være opmærksom på dens personlighed og temperament. Hvis man sikrer sig at disse ting er orden, og at man handler med en anerkendt og velrenommeret opdrætter, så får man til gengæld også en rigtig lydig, rar, kærlig og loyal hund, som man vil skulle dele liv med, mange år ude i fremtiden.